Globale Helligdage i December

December er en måned fyldt med helligdage og fejringer over hele verden. Her er en liste over de globale helligdage i december, som fejres af millioner af mennesker rundt omkring i verden.

Jul

Julen er den mest kendte helligdag i december, og den fejres over hele verden af kristne og ikke-kristne. Det er en tid, hvor familier samles, og der er gaver, mad og hygge. I mange lande er juleaften den største dag i julen, og der er traditioner som at pynte juletræet og synge julesange.

Hanukkah

Hanukkah er en jødisk helligdag, som også kaldes lysenes fest. Den fejres i otte dage og minder om den genindvielse af templet i Jerusalem, der fandt sted i det 2. århundrede f.Kr. Under Hanukkah tændes der et lys på en menorah hver aften, og der er traditioner som at spise latkes og spille dreidel.

Kwanzaa

Kwanzaa er en afroamerikansk helligdag, som fejres fra den 26. december til den 1. januar. Den blev grundlagt i 1966 for at fejre afroamerikansk kultur og historie. Under Kwanzaa tændes der et lys på en kinara hver aften, og der er traditioner som at give gaver og spise traditionel afroamerikansk mad.

Boxing Day

Boxing Day er en helligdag, som fejres i flere lande i Commonwealth, herunder Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand. Det er en dag efter juledag, hvor der traditionelt blev givet gaver til tjenestefolk og fattige. I dag er det en dag, hvor mange butikker har udsalg, og der er sportsbegivenheder som f.eks. cricket og fodbold.

Day of Goodwill

Day of Goodwill er en helligdag, som fejres i Sydafrika den 26. december. Det er en dag, hvor man mindes Nelson Mandela og hans kamp for frihed og lighed. Der er traditioner som at give gaver til fattige og at deltage i velgørenhedsarbejde.

Om Globale-helligdage-i-december.dk

Hvis du vil læse mere om globale helligdage i december, kan du besøge globale-helligdage-i-december.dk. Her finder du information om flere helligdage og traditioner fra hele verden.

Vi håber, at du har nydt denne liste over globale helligdage i december og ønsker dig en glædelig jul og en god helligdagssæson!